האמריקאים אוהבים למדוד כל דבר. נתונים, סטטיסטיקות, דיאגרמות… כל נתון עובדתי יבש הנתמך במספר וכל סקר בעל אספקטים כלכליים בארה”ב, בדגש על התחום המשפטי, זוכה לפרסום רב בכלי התקשורת הכלכליים.
והנה זה פלא, סקר מפורט מאוד שפורסם לא מכבר על ידי חברה אמריקאית מוכרת בתחום המשפטי בארה”ב, חברת המחקר והמידע העסקי BTI Consulting Group, כמעט ולא זכה לפרסום בתקשורת הזרה. מדוע? אולי משום שמדובר בסקר שבחר את משרדי עוה”ד השחצניים ביותר בארה”ב, משרדים יהירים שלא נעים לעבוד איתם.
המדובר בסקר נרחב שבוצע ע”י יועצים משפטיים פנימיים בחברות – אך לא סתם יועצים משפטיים אפורים. מדובר ב- 300 עורכי-דין העומדים בראש המחלקות המשפטיות הפנימיות של חברות ה- Fortune 1000 בארה”ב, יועצים שאחראים על תקציב ייצוג משפטי של מיליוני דולרים ועובדים עם שלל משרדי עו”ד מהגדולים בעולם.
היועצים המשפטיים הללו בחרו בחרו את משרדי עורכי-הדין השחצנים ביותר בארה”ב, משרדים שנבחרו על פי קריטריונים רבים, וזכו בתיאורים הלא מחמיאים הבאים:
- משרדים שאינם גמישים בתעריפי שכר טרחה – משרדים שלא מתייחסים בצורה הולמת ללקוחות ומזלזלים לא פעם בעו”ד שכירים במחלקות המשפטיות הפנימיות
- משרדים שבתכתובות הדוא”ל שלהם נמנעים לא פעם מלכתב את היועצים המשפטיים הפנימיים במטרה ‘לעקוף’ אותם
- משרדים שמכניסים Disclaimers בכל משפט שלישי ועוטפים את חוות הדעת והדוא”ל שלהם ללקוחות ‘בצמר גפן מתוק’ ובצורה לא מקצועית
- משרדים שמסרבים לדון בהסכמי שכר טרחה אלטרנטיביים (שלא על פי שעות)
- משרדים שמייפים את כוחם של עו”ד שכירים לדון בנושאים בעלי חשיבות גבוהה ללקוח, עם נוכחות מינימאלית של שותפים בכירים
ברשימת המשרדים המלאה – הפתעה. כמשרדים שחצניים לא נבחרו רק משרדים איזוריים או משרדי בוטיק, אלא בחירה במשרדים מהמובילים והבולטים בארה”ב, משרדים המונים מאות ואלפי עורכי-דין, בעלי סניפים בכל העולם ומספר סניפים בארה”ב עצמה, ולא פחות חשוב עבורנו – משרדי עו”ד זרים שעובדים ברובם דרך קבע עם משרדי עו”ד בישראל (ולאו דווקא המשרדים הגדולים ביותר).
מתוך הבלוג Robus.